Magyarország gazdasági helyzete

Kádár Béla akadémikus, a Magyar Közgazdasági Társaság Elnöke tartott előadást a gazdaságpolitikáról, monetáris politikáról.

Magyarország gazdasági helyzete

Európai monetáris politika

"Az eurózóna keleti kibővítése és az európai monetáris politika értékelése" címmel rendez konferenciát az MKT Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, a Debreceni Egyetem és a Debreceni Akadémiai Bizottság, Lámfalussy Sándor díszdoktorrá avatása alkalmából.

Európai monetáris politika

Gazdaságpolitika Napja a Corvinus Egyetemen

A Corvinus Egyetem Gazdaságpolitika Tanszéke idén is megrendezi a Gazdaságpolitika Napját. A nap folyamán Hetényi István tart előadást az államháztartásról, a rendezvényen adják át a Káldor-díjat, és a kitüntetett közgazdász előadását is meghallgathatják a résztvevők. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Kérjük részvételi szándékát jelezze a 06-1-482-5370-es telefonszámon.

Gazdaságpolitika Napja a Corvinus Egyetemen

Kína: politika és gazdaság

Juhász Ottó, nyugalmazott nagykövet ezzel a címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Külgazdasági Szakosztályának felkérésére. Az előadás 2004. november 17-én 16 órakor kezdődik. Kérjük, hogy részvételi szándékát november 15-ig jelezze a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, a 331-69-06-os telefonszámon.

Kína: politika és gazdaság

Inflációs konferencia Veszprémben

Járai Zsigmond "A monetáris politika időszerű kérdései" és Hamecz István "Az MNB inflációs előrejelzésének szakmai háttere" cimű előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A konferencia 10:00-kor kezdődik, és várhatóan 13:00-kor ér véget.

Inflációs konferencia Veszprémben

Dr. Gábori József és Takács Ferenc előadása Szolnokon

A Magyar Közgazdasági Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt Dr. Gábori Jözsef főiskolai docens "A Pitagorászi számhármasok előállítása és azok számossága" és Takács Ferenc "A logisztika jelentősége és fejlődése" című előadására. Az előadások 2004. november 11-én (csütörtökön) 14:30-kor kezdődnek.

Dr. Gábori József és Takács Ferenc előadása Szolnokon

Kerekasztal-beszélgetés Egerben

„Kapun belül”, avagy kohézió, regionalitás, uniós támogatások a csatlakozás után - című kerekasztal beszélgetéssel kapcsolódik a Magyar Közgazdasági Társaság Heves Megyei Szervezete a MTESZ által szervezett „Magyar Tudomány Napja” rendezvényhez. Előadók: Dr. Szabó Zoltán Nemzeti Fejlesztési Hivatal, valamint a Heves Megyei Területfejlesztési Tanács, a HKIK, a helyi vállalkozók képviselői. Moderátor: Hekeli Sándor A beszélgetés 2004. [...]

Kerekasztal-beszélgetés Egerben

BME Doktori Iskola Konferenciája

"A globalizáció hatása a hazai és a nemzetközi társadalmi-gazdasági folyamatokra" címmel konferenciát rendez a BME Műszaki Menedzsment, Gazdálkodás és Szervezéstudományi Doktori iskolája, melyre a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari Szakosztálya tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt.

BME Doktori Iskola Konferenciája
Go to Top