Konvergenciaprogram

2006. szeptember 26-án az Európai Bizottság elfogadta Magyarország konvergenciaprogramját.A konvergenciaprogram jó irányba viszi a gazdaság fejlődését, de az Európai Bizottság félévente áttekinti a teljesítését.

Konvergenciaprogram

Országos titkári értekezlet

Szeptember 26-án országos titkári értekezletet tartottunk. A szakmai előadást Jobbágy Valér, az Államreform Bizottság Titkárságának vezetője tartotta.Az évente megtartott titkári találkozó az MKT talán legfontosabb munkaértekezlete, ahol az MKT "könnyűlovassága": a szakosztályok és a megyei szervezetek titkárai kapnak tájékoztatást a társaság ügyeiről, és kicserélik titkári munkájuk során nyert tapasztalataikat. A tanácskozásnak az MNB adott otthont. [...]

Országos titkári értekezlet

Közgazdász-nagydíjat kapott Somai József

75.születésnapján tüntette ki az MKT elnöksége az RMKT elnökét.A Magyar Közgazdasági Társaság elnöksége, elismerve sok évtizedes szakmai tevékenységét, az erdélyi közgazdasági közéletben, többek között a Romániai Magyar Közgazdász Társaság megszervezésében játszott kiemelkedő szerepét, majd önzetlen és fáradhatatlan elnöki munkáját, 75. születésnapja alkalmából Közgazdász-nagydíjat adományozott Somai Józsefnek, az RMKT elnökének.

Közgazdász-nagydíjat kapott Somai József

A vándorgyűlés tanulságai

A 44. Közgazdász-vándorgyűlés tanulságairól összefoglaló készült, amelyet elküldtünk a kormányfőnek, a pénzügyminiszternek, valamint a két kormánybiztosnak. A tanulságokat ezúton tárjuk a nyilvánosság elé.

A vándorgyűlés tanulságai

MKT-közgyűlés, 2006

A Magyar Közgazdasági Társaság 2006. május 18-án, a Vígszínház épületében tartotta küldöttközgyűlését. A szakmai előadást idén Prof. Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, az MKT alelnöke tartotta.A közgyűlés valamennyi dokumentumát itt tesszük közzé.

MKT-közgyűlés, 2006

A 44. közgazdász-vándorgyűlés előadásai

A vándorgyűlésen elhangzott előadások prezentációit honlapunkon is hozzáférhetővé tesszük.Az előadásokból kötet készül, de a PPT-anyagokat itt tesszük elérhetővé.

A 44. közgazdász-vándorgyűlés előadásai
Go to Top