Gazdasági fejlődés és klaszterek

Az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztálya 2006. december 16-án megrendezett "Lehet-e gazdasági fejlődés kisvállalatok és klaszterek nélkül?" c. rendezvényének összefoglalója és az előadó, Grosz András bemutatója már elérhető honlapunkon!

Gazdasági fejlődés és klaszterek

Beszámoló az egri Bosch Rexroth üzemlátogatásról

Az MKT Ipari Szakosztálya az MKT Heves Megyei Szervezetével 2006. október 11-én üzemlátogatást szervezett az egri Bosch Rexroth Kft.-be. Az üzemlátogatásról szóló beszámoló elérhető honlapunkon.

Beszámoló az egri Bosch Rexroth üzemlátogatásról

Elhunyt Dr. Kruppa Béla

Az MKT Logisztikai Szakosztályának mindenki által kedvelt szervezőtitkára, Dr. Kruppa Béla nyugalmazott gazdasági igazgató eltávozott közülünk. Szakosztályunk rendezvényeinek rendszeres látogatója volt, gyakran vállalta ezek szervezését. Az MKT más fórumainak, a titkári értekezleteknek, közgazdász vándorgyűléseknek is aktív szereplőjeként, szélesebb körben is ismerték. Hetven éves volt. Temetése 2006. november 21-én 13.00-kor lesz az újpesti Megyeri temetőben.

Elhunyt Dr. Kruppa Béla

Észak-Korea az atomklub tagja

Bassa Zoltán és Csoma Mózes "Észak-Korea az atomklub tagja: előzmények és kilátások" című cikke megtekinthető honlapunkon.

Észak-Korea az atomklub tagja

KKV-k pénzügyi problémái

Rövid összefoglaló készült a „Megoldások a mikro-, kis- és középvállalatokat érintő pénzügyi problémákra” c. konferenciánkról.A Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügy Szakosztálya 2006. szeptember 19-én kisvállalkozásoknak tartott minikonferenciát „Megoldások a mikro-, kis- és középvállalatokat érintő pénzügyi problémákra” címmel. A rendezvény célja az volt, hogy választ adjon arra, hogy miként boldogulhat egy vállalkozás az egyre nehezedő körülmények és [...]

KKV-k pénzügyi problémái

Elhunyt Tolna Károly

Elhunyt Tolna Károly, az MKT Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének tiszteletbeli elnöke. Tolna Károlynak a Magyar Nemzeti Bank megyei igazgatójaként kiemelkedő szerepe volt a megyei szervezet létrehozásában, és nyugdíjasként is aktívan részt vett az MKT megyei elnöksége munkájában. Tevékenységét az Magyar Közgazdasági Társaság Széchenyi-emlékéremmel ismerte el. Tolna Károly 86 évet élt, temetése 2006. július 17-én volt Szolnokon. [...]

Elhunyt Tolna Károly

Konvergenciaprogram

2006. szeptember 26-án az Európai Bizottság elfogadta Magyarország konvergenciaprogramját.A konvergenciaprogram jó irányba viszi a gazdaság fejlődését, de az Európai Bizottság félévente áttekinti a teljesítését.

Konvergenciaprogram

Országos titkári értekezlet

Szeptember 26-án országos titkári értekezletet tartottunk. A szakmai előadást Jobbágy Valér, az Államreform Bizottság Titkárságának vezetője tartotta.Az évente megtartott titkári találkozó az MKT talán legfontosabb munkaértekezlete, ahol az MKT "könnyűlovassága": a szakosztályok és a megyei szervezetek titkárai kapnak tájékoztatást a társaság ügyeiről, és kicserélik titkári munkájuk során nyert tapasztalataikat. A tanácskozásnak az MNB adott otthont. [...]

Országos titkári értekezlet

Közgazdász-nagydíjat kapott Somai József

75.születésnapján tüntette ki az MKT elnöksége az RMKT elnökét.A Magyar Közgazdasági Társaság elnöksége, elismerve sok évtizedes szakmai tevékenységét, az erdélyi közgazdasági közéletben, többek között a Romániai Magyar Közgazdász Társaság megszervezésében játszott kiemelkedő szerepét, majd önzetlen és fáradhatatlan elnöki munkáját, 75. születésnapja alkalmából Közgazdász-nagydíjat adományozott Somai Józsefnek, az RMKT elnökének.

Közgazdász-nagydíjat kapott Somai József
Go to Top