Factor Flows in the World Economy – ezt a címet kapta az ICEG European Center Éves Konferenciasorozatának idei rendezvénye, amelyet 2007. november 29-30-án tartanak a Magyar Telekom NyRt. székházában (1013 Budapest, Krisztina krt. 55.).

A konferencia célja, hogy a tényezőáramlások, nevezetesen a tőke és munkaerő áramlásának aktuális és legmeghatározóbb folyamatait vitassa meg. A konferencia a tényezőáramlások témáit – relokáció, munkaerő migráció, outsourcing, stb. – az egyes régiók (pl. Közép-Európa vs Ázsia) összehasonlításának segítségével kívánja elemezni. Tehát olyan kérdések merülnek fel a konferencián, amely Magyarországot is érinti, de a probléma nem korlátozódik csupán Magyarországra.

A meghívott előadók a tényezőáramlások témakörét egyaránt vizsgálják kutatói, döntéshozói és vállalati szempontok alapján, amelyre a garancia a meghívott előadók változatossága. A programban szerepelnek a nemzetközi szervezetek (Európai Bizottság, ENSZ, ILO, OECD, Világbank), az akadémiai és a vállalati szféra képviselői is.

Az angol nyelvű konferencia tehát lehetőséget teremt a hallgatóság számára, hogy más országokkal, régiókkal összevetve ismerje meg, milyen globális folyamatok vannak hatással Magyarország gazdaságára (is) napjainkban és a jövőben.

A szervezők szeretnék megkönnyíteni az egyetemi hallgatók, doktoranduszok és kutatóintézetek tudományos munkatársai számára a részvételt a konferencián, ezért esetükben – korlátozott számban – kedvezményes regisztrációs díj vehető igénybe, amely a teljes regisztrációs díj 10%-a. A kedvezményes regisztrációs díjért igénybe vehető konferencia-részvételt – a korlátozott kapacitás miatt – a beérkezések sorrendjében tudják biztosítani, amíg a jelentkezések száma el nem éri az erre elkülönített értéket.

A konferenciáról és a regisztrációról bővebb felvilágosítás a rendezvény honlapján, a http://www.icegec.hu/annual2007 címen található, illetve Bilek Pétertől kérhető a pbilek@icegec.hu e-mail-címen vagy az (1) 248-1160-as telefonszámon.