Az EU-tagállamok Gazdasági és Szociális Tanácsainak elnökei és főtitkárai Budapesten tartják éves értekezletüket. Ehhez kapcsolódóan egy szemináriumot tartanak, melynek témája a gazdasági érdekképviseletek és az egyéb civil szervezetek szerepe a döntéshozatalban.

A témának külön aktualitást ad az a tény, hogy az EU Miniszteri Tanácsa 2007 szeptemberében ajánlást fogadott el arról, hogy a civil szervezeteket a modern infokommunikációs eszközök segítségével a mainál nagyságrendileg jobban kell bevonni a jogszabályalkotás folyamatába, erősítve ezzel a kormányzás nyitottságát, átláthatóságát.

A rendezvény szereplői:

Alfredo Bruta da Costa, a portugál Gazdasági és Szociális Tanács elnöke

Baráth Etele c. egyetemi tanár, országgyűlési képviselő

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, a Gazdasági és Szociális Tanács társelnöke

Héthy Lajos, a szociológiai tudomány doktora, az SZMM Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetének igazgatója, a kormány GSZT-koordinátora

Patrick Venturini, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság főtitkára

Tóth János, a Gazdasági és Szociális Tanács soros elnöke

A rendezvény időpontja: 2007. november 23, péntek, 14–16.30 óra

Helyszíne: a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme (V. ker., Roosevelt tér 9.)

Szinkrontolmácsolást biztosítunk!

Mivel a Magyar Közgazdasági Társaság is igényt tart(ana) arra, hogy állásfoglalásai, a fórumain elhangzó szakmai vélemények a mainál sokkal hangsúlyosabban érvényesüljenek a gazdaságirányítás döntéshozatalában, a szervezők remélik, hogy a rendezvény az MKT tagjainak érdeklődésével is találkozik.