Mit tehet az állam és a bankszféra? Felkészült-e a lakosság a válságkezelő intézkedésekre? Többek között ezeket a témákat járják körül a március 31-én és április 1-jén, kedden és szerdán a Magyar Közgazdasági Társaság Baranya Megyei Szervezete, a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete által immár harmadik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napok neves előadói, a hazai pénzügyi igazgatás első számú vezetői.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának aulájában (Pécs, Rákóczi út 80.) megrendezendő konferencia első napjának témáját a monetáris politika adja, az előadók között pedig ott lesz Simor András jegybankelnök, Mohai György, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Varga Csaba, a PSZÁF főigazgatója és Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

A konferencia második napjának előadói – Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, Szikora János APEH-elnök, Borbély László, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgató-helyettese és Vágyi Ferenc, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense – a fiskális politika sürgető feladatait veszik majd sorra.