A Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlési köteteit kiadó és a Beszélgetni kell! című vitafórum-sorozatunk internet-televíziós közvetítését végző TAS Kiadó 2010 tavaszán kedvezményes könyvvásárlási lehetőséget kínál az MKT tagjainak, elsősorban a kiadó gazdasági és pénzügyi témájú könyveiből.

A Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlési köteteit kiadó és a Beszélgetni kell! című vitafórum-sorozatunk internet-televíziós közvetítését végző TAS Kiadó 2010 tavaszán kedvezményes könyvvásárlási lehetőséget kínál az MKT tagjainak, elsősorban a kiadó gazdasági és pénzügyi témájú könyveiből.

Garai Lászó: Identitásgazdaságtan című könyvének középpontjában – azon túl, hogy az anyagi tőke mellett megjelenik az emberi tőke – egy további fejlemény áll: a tőkét immáron nem csak pénzben tartják számon. A gazdasági folyamatok azon közvetítője mellé, ami a pénz, gyorsan növekvő súllyal felzárkózik egy másik: a szociális identitás. A kötetet most 3.640,- Ft helyett 2.200,- Ft-ért vásárolhatják meg a kiadótól az MKT tagjai. A kötetről információ a http://www.tas.hu/tas/index.cgi?r=&v=&l=&mf=&p=identitasgazdasagtan internetes címen található.

Garami Erika: Pénztörténet. A numizmatikusoknak és a történelem egy különleges szelete iránt érdeklődőknek egyaránt érdekes és értékes lehet Garami Erika Pénztörténet című könyve, amely a kezdetektől, az őskorban csereeszközként használt kagylóktól a legmodernebb készpénzkímélő fizetési módokig a történelembe ágyazva tekinti át a pénz fejlődését idehaza és a nagyvilágban. A csaknem 200 fotóval illusztrált kötet túl azon, hogy betekintést nyújt a fizetőeszközök történeti fejlődésébe, megismerteti az olvasókat a pénztörténetben használatos legfontosabb fogalmakkal is. A könyv segédlet a történelem tanulásához és tanításához egyaránt, de haszonnal forgathatják lapjait a gyűjtők is. A könyv ára most 2.940,- Ft helyett csak 1.760,- Ft. A kötetről ismertető a www.tas.hu/tas/index.cgi?r=&l=&mf=&p=penztortenet internetes címen található.

Horváth Ilona: Történelmi melléknevek című kötete tizenöt olyan történelmi személyiséget mutat be, akik nevük mellé valamilyen melléknevet kaptak. E személyeket a kor, amelyben éltek tette halhatatlanná, döntéseik ugyanakkor emberek ezreinek, millióinak életét befolyásolták, vagy meghatározó módon hatottak a történelmi eseményekre. A könyv ára most 2.940,- Ft helyett csak 1.760,- Ft az MKT tagjainak. A kötetről részletesebb ismertető a www.tas.hu/tas/index.cgi?r=&v=&l=&mf=&p=tortenelmi_melleknevek internetes címen található. A Történelmi melléknevek és a Pénztörténet című kötet együtt megrendelve most csak 3.000,- Ft-ba kerül az MKT tagjainak.

Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach. Rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatók meg most az Almanach 2006–2007. és 2007–2008. évi kötetei! A hazai pénzpiac egészét áttekintő, több mint ezer oldalas magyar nyelvű kötetek darabja most 13.440,- Ft helyett csak 3.000,- Ft, az angol nyelvű kötetek pedig 20.160,- Ft helyett szintén csak 3.000,- Ft-ba kerülnek. Egy-egy évfolyam magyar és angol nyelvű kötetei együtt megrendelve csak 5.000,- Ft-ba kerülnek az MKT tagjainak.

Bognár Károly: Felügyeletvezetői nézőpontok című könyvében tizenöt beszélgetés olvasható. A kiadvány több mint másfél évtized pénzügyi-gazdasági folyamatairól ad egyfajta keresztmetszetet, kor- és kórképet, az egykori és mai bank-, biztosítási, tőkepiaci és pénztárfelügyeleti vezetők saját és sajátos szemüvegén keresztül. A könyvet az MKT tagjai most 3.980,- Ft helyett mindössze 1.000,- Ft-os áron rendelhetik meg. Bővebb információ a kötetről a http://www.tas.hu/tas/index.cgi?r=&v=&l=&mf=&p=felugyeletvezetoi_nezopontok címen található.

Igenis, miniszter úr! Továbbra is 30 százalékos árengedménnyel, 3.990,- Ft helyett 2.790,- forintért rendelhetik meg a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai a már-már kultikus angol politikai szatíra, az Igenis, miniszter úr (Yes Minister) könyvváltozatát. A kötetről bővebb információ a www.yesminister.hu honlapon található, s ugyanitt 1990 Ft helyett 1190 Ft százalékos árengedménnyel megrendelhető a sorozat első három évada, magyar szinkronnal, DVD-formátumban is.

A köteteket e-mailen, a tasnet@tas.hu címen lehet megrendelni utánvéttel vagy a kiadónál személyes átvétellel. A TAS Kiadó kéri, hogy aki élni szeretne a Magyar Közgazdasági Társaság tagjainak járó kedvezményekkel, az e-mailes megrendelésben tüntesse fel, hogy az MKT tagja.