Mekkora legyen az állami újraelosztás mértéke? Erre a kérdésre keresik a választ annak a konferenciának az előadói, amelyet a Magyar Közgazdasági Társaság a Levegő Munkacsoporttal közösen, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodájának közreműködésével rendez 2011. június 8-án, szerdán 14 órától az Országgyűlési Biztosok Hivatalának emeleti konferenciatermében (1051 Budapest, Nádor u. 22.). A konferencia előadói: Szakolczai György, a közgazdaság-tudomány doktora; Csaba László akadémikus, egyetemi tanár; Haraszti Katalin, a Pénzügyminisztérium volt főosztályvezetője; Lóránt Károly, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa és Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke. A konferencia levezető elnöke: Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára.

Évek óta folyik a vita arról, hogy az állami újraelosztás milyen mértéke lenne optimális Magyarország számára. A legtöbbször azt hallhatjuk, hogy nálunk az állam a szükségesnél jóval tovább terjeszkedik nemcsak a kiadási, hanem a bevételi oldalon is. Vannak azonban, akik ezt vitatják, véleményük szerint az újraelosztás mértékét nem szabad csökkenteni, sőt elvétve még olyan álláspont is megfogalmazódik, hogy az újraelosztás mértékét növelni kell. Vajon miért térnek el ennyire az álláspontok, és vajon hol lehet az igazság? E kérdések megválaszolását kívánja elősegíteni a konferencia

A konferencián a részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációt igényel. Kérjük, részvételi szándékát június 6-án, hétfőn délig jelezze a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, a +36 1 331 69 06-os telefonszámon, vagy az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen. Jelentkezéseket a terem befogadóképességére tekintettel csak a jelentkezések sorrendjében, legfeljebb 50 főig tudunk fogadni!