Környezetgazdászok találkozója Prágában

A környezetvédelem és a természeti erőforrások közgazdasági vonatkozásainak szinte valamennyi aspekusát vizsgálja majd a Környezet- és Erőforrásgazdászok Európai Szövetségének 19. Éves Konferenciája, amelynek Prága városa ad otthont 2012. június 27. és 30. között. A rendezvényről bővebb információ a http://www.eaere2012.org honlapon található.

Környezetgazdászok találkozója Prágában

Közgazdasági Szemle – novemberi szám

Megjelent a Közgazdasági Szemle novemberi száma. A magyar közgazdász szakma legrangosabb folyóirata ebben a hónapban többek között válságokkal és válságmagyarázatokkal foglalkozik. További információk: www.kozgazdasagiszemle.huT A R T A L O M Madarász Aladár: Buborékok és legendák. Válságok és válságmagyarázatok - II/1. rész - A Déltengeri Társaság Gyarmati Ákos-Medvegyev Péter: Válság és hitelderivatívák. A szintetikus fedezett [...]

Közgazdasági Szemle – novemberi szám

IT-biztonság: letölthető előadás

Az információbiztonság gazdasági, a gazdaság információbiztonsági oldala. Ezzel a címmel tartott előadást a közelmúltban - a Magyar Közgazdasági Társaság Ellenőrzési Szakosztálya és a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezetének Pénzintézeti Szakosztálya meghívására - Antal Lajos, a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. partnere. Az előadás anyaga letölthető a honlapunkról.

IT-biztonság: letölthető előadás

Életműdíj Kerekes Sándornak

Dr. Georg Winter-életműdíjat vehetett át a közelmúltban – a KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáján – Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese, a Magyar Közgazdasági Társaság Környezetgazdaságtani Szakosztályának elnöke. Kerekes Sándor immár négy évtizede dolgozik a Közgazdaságtudományi Egyetemen, nevéhez fűződik a BCE Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszékének megalapítása. Számos környezetgazdaságtani témájú szakkönyv, egyetemi jegyzet szerzője.

Életműdíj Kerekes Sándornak

A zöld gazdaságért

Immár 12. alkalommal szervezi meg konferenciáját a Nemzetközi Ökölógiai Közgazdaságtani Társaság 2012 májusában Rio de Janeiróban. Az idei konferencia címe: Contributions And Challenges For A Green Economy. A szervezők előadók jelentkezését is várják. Bővebb információ a konferencia honlapján, ide kattintva található.

A zöld gazdaságért
Go to Top