Archivnet – a gazdaságtörténetről is

A közelmúltban megújult az alapvetően történeti jellegű, forrásközlő célú, Archivnet nevű internetes folyóirat, s a szerkesztők egy külön gazdasági-gazdaságtörténeti részt is kialakítottak rajta. A gazdaságtörténeti témájú írások a http://www.archivnet.hu/gazdasag.html internetes címen érhetők el.

Archivnet – a gazdaságtörténetről is

Közgazdász Életműdíjat kapott Balázs Péter

A Magyar Közgazdasági Társaság Közgazdász Életműdíját vehette át 70. születésnapja alkalmából Balázs Péter egyetemi tanár, volt külügyminiszter, az Európai Bizottság első magyar tagja, az MKT alelnöke a társaság és az Európai Bizottság magyarországi képviseletének közös konferenciáján, amelyet a magyar–EK társulási szerződés aláírásának 20. évfordulóján, december 16-án rendeztek Budapesten.Napra pontosan 20 éve, 1991. december 16-án írták alá [...]

Közgazdász Életműdíjat kapott Balázs Péter

Vándorgyűlés – előadások és sajtóbeszámolók

Több mint félezer regisztrált résztvevővel, a sajtó fokozott érdeklődése mellett zajlott a 49. Közgazdász-vándorgyűlés, amelynek ebben az évben Pécs városa adott otthont 2011. szeptember 29. és október 1. között. Az előadások anyagait folyamatosan tesszük letölthetővé a honlapunkon. A 49. Közgazdász-vándorgyûlés iránt komoly érdeklõdést mutatott a sajtó is: a rendezvényrõl tudósított többek közt a Portfólió (itt, itt, [...]

Vándorgyűlés – előadások és sajtóbeszámolók

Válság? Válság! Letölthető előadások

Válság? Válság! Ezzel a címmel szervezett sikeres konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság és a Magyar Pénzügyi Almanachot kiadó TAS-11 Kft. – a Magyar Pénzügyi Almanach XXI. évfolyamának megjelenése alkalmából december 8-án a BGF-en. A mintegy 140 fős hallgatóság előtt elhangzott előadások diái letölthetők a honlapunkon. Az idei Almanachot az MKT tagjai 30 százalékos árengedménnyel vásárolhatják [...]

Válság? Válság! Letölthető előadások

Környezetgazdászok találkozója Prágában

A környezetvédelem és a természeti erőforrások közgazdasági vonatkozásainak szinte valamennyi aspekusát vizsgálja majd a Környezet- és Erőforrásgazdászok Európai Szövetségének 19. Éves Konferenciája, amelynek Prága városa ad otthont 2012. június 27. és 30. között. A rendezvényről bővebb információ a http://www.eaere2012.org honlapon található.

Környezetgazdászok találkozója Prágában

Közgazdasági Szemle – novemberi szám

Megjelent a Közgazdasági Szemle novemberi száma. A magyar közgazdász szakma legrangosabb folyóirata ebben a hónapban többek között válságokkal és válságmagyarázatokkal foglalkozik. További információk: www.kozgazdasagiszemle.huT A R T A L O M Madarász Aladár: Buborékok és legendák. Válságok és válságmagyarázatok - II/1. rész - A Déltengeri Társaság Gyarmati Ákos-Medvegyev Péter: Válság és hitelderivatívák. A szintetikus fedezett [...]

Közgazdasági Szemle – novemberi szám

IT-biztonság: letölthető előadás

Az információbiztonság gazdasági, a gazdaság információbiztonsági oldala. Ezzel a címmel tartott előadást a közelmúltban - a Magyar Közgazdasági Társaság Ellenőrzési Szakosztálya és a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezetének Pénzintézeti Szakosztálya meghívására - Antal Lajos, a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. partnere. Az előadás anyaga letölthető a honlapunkról.

IT-biztonság: letölthető előadás

Életműdíj Kerekes Sándornak

Dr. Georg Winter-életműdíjat vehetett át a közelmúltban – a KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáján – Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese, a Magyar Közgazdasági Társaság Környezetgazdaságtani Szakosztályának elnöke. Kerekes Sándor immár négy évtizede dolgozik a Közgazdaságtudományi Egyetemen, nevéhez fűződik a BCE Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszékének megalapítása. Számos környezetgazdaságtani témájú szakkönyv, egyetemi jegyzet szerzője.

Életműdíj Kerekes Sándornak

A zöld gazdaságért

Immár 12. alkalommal szervezi meg konferenciáját a Nemzetközi Ökölógiai Közgazdaságtani Társaság 2012 májusában Rio de Janeiróban. Az idei konferencia címe: Contributions And Challenges For A Green Economy. A szervezők előadók jelentkezését is várják. Bővebb információ a konferencia honlapján, ide kattintva található.

A zöld gazdaságért

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság I. konferenciája

Szabadka európai hírű városházán tartotta első konferenciáját október 14-én és 15-én a 2009. december 15-én létrehozott testvérszervezetünk. A nagy érdeklődéssel kísért tanácskozáson a Kárpát-medence másik három magyar közgazdasági társasága is képviseltette magát.A rendezvényen hét előadás hangzott el, közülük kettőt az MKT tagjai tartottak.

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság I. konferenciája
Go to Top