Az OECD 2011-ben elfogadta a Green Growth Stratégiát, amely irányadó célokat, indikátorokat és megvalósítási eszközöket fogalmaz meg. Több élenjáró nyugat-európai és távol-keleti ország példája mutatja, hogy megfelelő szabályozási környezetben fejlődő zöld gazdaság miképpen növelheti a hazai és multinacionális nagyvállalatok, a KKV-k növekedési kilátásait, versenyképességük és munkahelyteremtő képességük javításának lehetőségeit. A Smart Economy Hungary – Green Growth 2012 program nyitórendezvényét 2012. május 15-én rendezik meg a Radisson Blu Béke Hotelben (Budapest, VI. ker. Teréz krt. 43.). A rendezvény moderátora Galambos Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkárhelyettese lesz. A rendezvényről további információ a http://www.okohatekony.hu honlapon olvasható.

Az előadók között lesznek a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai, valamint az Európai Bizottság, az Electrolux, a Hamburger Hungaria, a Magyar Telekom és a Zöld Technológia Klaszter vezetői.
 
A Magyar Közgazdasági Társaság tagjai a részvételi díjból 20% kedvezményben részesülnek. A jogosultságot a jelentkezési lapon, a Megjegyzés rovatban kell jelezni.