Miért van válság az Európai Unióban? Melyek a válsággal leginkább érintett országok? Képes lehet-e az Európai Unió hatékonyan fellépni a válság kezelésében? Létrejöhet-e a fiskális unió? Még mindig célszerűnek tűnik-e mindent megtenni az euró mielőbbi magyarországi bevezetéséért? Többek között ezekre a kérdésekre
Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Magyar Közgazdasági Társaság interaktív, internet-televíziós beszélgetésének előadói – Csaba László egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a CEU professzora és Losoncz Miklós egyetemi tanár, az MTA doktora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóprofesszora, Jean Monnet-professzor – 2013. április 17-én, szerdán 15 órától a www.beszelgetnikell.hu honlapon. Vitavezető: Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára. A Külügyminisztérium pályázati támogatásával megvalósított beszélgetést követően Losoncz Miklós és Halm Tamás élő chat keretében válaszol a nézők kérdéseire.


A válságkezelés és a kilábalás európai uniós eszközei, az eddigi válságkezelés tapasztalatai, a közös uniós pénzügyi felügyelet vagy éppen a közös gazdasági kormányzás jövõje mostanság legalább annyira izgalmas kérdés Európa-szerte, mint a kohéziós politika jövõje. Nem csak az eurózóna tagjai és a még nem eurót használó EU-tagországok számára létfontosságú az európai uniós szint válságkezelés sikere, hanem a tagjelölt országok számára is. A közös gazdasági kormányzásról vagy a közösségi szintû pénzügyi, pénzpiaci felügyelet jövõjérõl szóló, élénk nemzetközi viták az év elsõ felében várhatók.

A témáról számos háttéranyag és hasznos link található az adás internetes oldalán.


A sorozat megvalósítását a  Külügyminisztérium támogatta.