Megtartotta éves küldöttközgyűlését május 24-én a Magyar Közgazdasági Társaság. A budapesti Kossuth Klubban – Oszkó Péter volt pénzügyminiszter szakmai előadását követően – a megyei szervezetek és a szakosztályok küldöttei egyhangúlag fogadták el az MKT elmúlt évi gazdálkodásáról szóló beszámolót és a közhasznúsági jelentést, valamint elfogadták a társaság módosított alapszabályát is.

AZ MKT éves küldöttközgyűlése a Portfolion Zrt. elnök-vezérigazgatójának, Oszkó Péter volt pénzügyminiszternek az előadásával kezdődött, aki "Gazdaságpolitikai unortodoxia: Tünetek és mellékhatások" címmel adott áttekintést a makrogazdaságoi folyamatokról. Az előadás diái lentebb letölthetők.

Az előadást követően a megyei szervezetek és a szakosztályok küldöttei csaknem 90 százalékos részvételi arány mellett vitatták meg és egyhangúlag fogadták el az MKT elmúlt évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, a közhasznúsági jelentést, a könyvvizsgáló és a felügyelőbizottság jelentését, valamint a társaság 2013. évi költségvetését.

A küldöttek egy több mint egy évig tartó egyeztetési folyamat lezárásaként egynangúlag fogadták el az MKT ALapszabályának módosítását. Ez utóbbira a civil szervezetekre vonatkozó jogszabályi változások miatt volt szükség, és az elfogadást megelőzően mind az MKT szakosztályai és megyei szervezetei, mind pedig a szervezet elnöksége – ez utóbbi két alkalommal is – megvitatta a tervezetet.