A Lentner Csaba szerkesztésében napvilágot látott Bankmenedzsment című szakkönyv a bank-, tőke- és biztosítási piacok nemzetközi környezetbe ágyazott XXI. század eleji magyar rendszertanát foglalja magába. Kitér a pénzpiacok védelmét biztosító intézményekre, így a felügyelet hazai és nemzetközi szabályozására, a pénzszektor könyvvizsgálatára és a pénzügyi fogyasztóvédelemre is.

A könyv átfogó rendszertani fejezeteit a bankszabályozás fejlődéstörténete, nemzetközi viszonyai és a magyar jegybanki politika történelmi pályáját bemutató részek adják. Közgazdászoknak, könyvvizsgálóknak, pénzügyi jogászoknak, pénzintézeti ügyekben eljáró bíróknak, ügyészeknek, bankároknak, ellenőrzéssel foglalkozóknak kézikönyvként ajánljuk. A közgazdasági, jogi, közigazgatási területen tanulóknak tankönyvként. Hasznos ismereteket nyerhetnek a könyvből a pénzügyi rendszer útvesztőiben eligazodni szándékozó érdeklődők, különösen a pénzügyi fogyasztóvédelem fejezet tanulmányozásával.

A könyv kézikönyv jellegét elsősorban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, illetve a Magyar Nemzeti Banknak, az Állami Számvevőszéknek, és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Pénz- és Tőkepiaci Tagozatának társszerzőként csatlakozott vezető szakértői biztosítják. A teljesség igénye nélkül: Seregdi László, Banyár József, Csere Bálint, Pap Judit, Sudár Gábor (PSZÁF vezetők), Szombati Anikó (MNB), Kolozsi Pál Péter (ÁSZ), Agócs Gábor (Magyar Könyvvizsgálói Kamara, KPMG). A gyakorló szakemberek mellett a könyv alkotói stábjában megjelenik Huszti Ernő c. egyetemi tanár is, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

A szakmai olvasóközönségéhez szólnak Szász Károly PSZÁF-elnök, Matolcsy György MNB-elnök, Domokos László ÁSZ-elnök, Darák Péter Kúria-elnök, Patyi András NKE-rektor beköszöntő gondolatai. Ugyancsak ajánlói e hiánypótló szakkönyvnek Sárközy Tamás a Magyar Jogász Egylet, Kovács Árpád a Magyar Közgazdasági Társaság, illetve a Költségvetési Tanács, valamint Lukács János, a Könyvvizsgálói Kamara elnöke.

További információ a kötetről ide kattintva olvasható.