A devizahitelezés problematikájának kialakulását, majd a 2010. évet követő állami konszolidációját közpénzügyi, magyar jogi- és európai uniós szabályozási szempontból mutatja be A devizahitelezés nagy kézikönyve. A kötet alkotószerkesztője és rendszertani fejezeteinek megírója Lentner Csaba egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Tanszékének vezetője.

A kiadvány Magyarországon az első olyan könyv, amely a devizahitelezés jelenségét tudományos módszerekkel és egyidejűleg közérthető formában mutatja be. Pénzügyi kormányzással, banki és befektetési területekkel foglalkozó szakembereknek, devizahitelekben érdekelteknek, továbbá egyetemi hallgatóknak egyaránt ajánlható kézikönyv, amelyet Patyi Andrásnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának, Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének és Darák Péternek, a Kúria elnökének ajánló fejezetei erősítenek.

A kötetben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Tanszékének és az NKE stratégiai partner egyetemeinek vezető kutatói, továbbá a monetáris kormányzóság felsővezetői részletesen bemutatják a lakosság és az önkormányzati szektor túlméretezett devizahitelezésének okait, felelősségi körét és következményeit. Kitérnek a 2011-től meginduló konszolidációs folyamatokra, amelyekkel Magyarország Kormánya többszázezer családot és több mint ezer önkormányzatot mentett meg a pénzügyi csődtől, és intézkedésével egyidejűleg konszolidálta a kereskedelmi bankokat is.

A kötet többek között ide kattintva megvásárolható.