Nagy Mártont, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét, a Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi Szakosztályának elnökét választotta elnökévé a Budapesti Értéktőzsde újonnan megalakult igazgatósága szerdán. A BÉT öttagú felügyelőbizottságának elnöke Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke lett. A BÉT vezérigazgatói pozícióját pedig január 1-jétől Végh Richárd tölti be – valamennyien a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai.

A BÉT új vezetése február végéig elkészíti az intézmény új stratégiáját. A tőzsde új szolgáltatások, szekciók bevezetését tervezi globális kapcsolatrendszerének erősítése mellett. Az új stratégia kidolgozása során az MNB együtt kíván működni az érintett piaci szereplőkkel, ezért Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke vezetésével létrehozta a Tőzsdei Tanácsadó Testületet, mely hamarosan megkezdi munkáját.

A Budapesti Értéktőzsde újonnan megválasztott vezetőinek a kinevezésükhöz ezúton gratulálunk, munkájukhoz pedig sok sikert kívánunk!