Versenyképességi és Növekedési Fórum – 2016 címmel szervez szakmai konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság nemrégiben megalakult Versenyképességi Szakosztálya és a Magyar Nemzeti Bank 2016. június 24-én, pénteken 9 órától Budapesten, a Bálnában (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.).

A fórumon Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdásza, gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke, Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója, a szakosztály elnökségi tagja, Nika Gilauri, Grúzia volt miniszterelnöke, a Reformatics tanácsadó vállalat alapítója, Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára, valamint Szepesi Balázs, a Hétfa Kutatóintézet alapítója és stratégiai igazgatója osztja meg nézeteit a versenyképességről, a fenntartható növekedésről, ezek lehetőségeiről és peremterületeiről Magyarországon. A konferencia résztvevőit Hegedüs Éva, az MKT főtitkára, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója köszönti. A részletes program ide kattintva letölthető.

A konferencia meghívója ide kattintva elérhető.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek legkésőbb 2016. június 17-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail címen!

    *        *        *

Az MKT Versenyképességi Szakosztálya 2016-ban kezdte meg működését jegybanki munkatársak kezdeményezésére, egyebek közt azzal a céllal, hogy szellemi műhelyként járuljon hozzá a fenntartható gazdasági növekedésről és a versenyképességről szóló közös gondolkodáshoz. A versenyképesség erősítése, a gazdasági felzárkózást lehetővé tevő fenntartható növekedés biztosítása kulcskérdés Magyarország sikerességének szempontjából, így az MNB lehetőségeihez mérten minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárulhat a jelzett célok eléréshez. A versenyképességről szóló közös gondolkodást az MNB több csatornán keresztül is támogatja, szakkönyvsorozatában idén jelent meg a Versenyképesség és növekedés kötet, a soron következő fórum pedig egy újabb lépést jelent a megkezdett úton. A tárgyalt esemény egyúttal az MKT Versenyképességi Szakosztályának első hivatalos rendezvényeként is funkcionál.

Tagjaink az on-line kitölthető adategyeztető lapunkon jelezhetik a szakosztályhoz a csatlakozási szándékukat, vagy szakosztályi tagságukat maguk is beállíthatják a honlapunkon, ha a jobb felső sarokban található gombra kattintva bejelentkeznek az év elején kiküldött tagdíjbekérő levelünkben megadott jelszavukkal és felhasználói nevükkel.