Constraints and Driving Forces in Economic Systems. Studies in Honour of János Kornai – ezzel a címmel jelent meg tanulmánykötet a Magyar Közgazdasági Társaság Életműdíjával kitüntetett Kornai János közgazdász professzor tiszteletére. A kötetet a Budapesti Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszékének szervezésében, 2016. július 5-én 15 órától a BCE E.2001-es termében (1093 Budapest, Fővám tér 8.) Chikán Attila, az MTA rendes tagja, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke és Laki Mihály mutatja be, Mehrdad Vahabi, a Sorbonne Egyetem professzora és Bernard Chavance, a Université Paris Didero professzora pedig videóüzentben beszél a könyvről, illetve Kornai János életművéről.

A bemutatót egy kerekasztal-beszélgetés zárja a gazdaság fejlődését támogató erőkről, illetve az azt gátló tényezőkről. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Chikán Attila, az MTA rendes tagja, Csaba László, az MTA rendes tagja, a kötet egyik szerzője, Hámori Balázs, DSc, a kötet egyik szerzője és szerkesztője, valamint Laki Mihály, DSc. A beszélgetés moderátora Rosta Miklós tanszékvezető egyetemi docens, a kötet egyik szerzője és szerkesztője.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a juliannatunde.horvath@uni-corvinus.hu címen.