A manipuláció és meggyőzés eszközeinek evolúciója, avagy bűnös dolog-e a reklám? Ezzel a címmel tart szakmai előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Nyíregyházi Ifjúsági Szervezetének meghívására Parrag Krisztina marketingszakember, a Possible CEE stratégiai igazgatója 2016. december 8-án, csütörtökön 11 órától a Nyíregyházi Egyetem (4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31.) D épületének 6. körelőadójában.

A reklámot, mint gazdasági fogalmat rengeteg kritika éri. Manipulál, félrevezet, sérti a közízlést. Vagy legalábbis erősen befolyásolja. Dacára a kritikáknak, a reklám márpedig létezik, aktív gazdasági szerepet betöltve. Az érem másik oldalán egy zajos világ, amelyben márkaüzenetek harcolnak már nem csak egymással, hanem a közösségi média oldalakon megosztott több millió személyes üzenettel.

De mi is igazából az, amit reklámnak hívunk manapság, van-e értelme egyáltalán ennek a fogalomnak 2016-ban?

Az előadás példákon keresztül demonstrálja a fogalmi határok összemosódását és átrendeződését. Képet ad azokról a trendekről, változásokról, amelyek alakítják a fogyasztó meggyőzésének, manipulációjának eszköztárát. Felvázolja, hogyan befolyásolják ezek a trendek, a megváltozott tartalom és médiafogyasztási szokások a reklámmal szembeni kritikusok álláspontját.

Az előadásról bővebb információ a rendezvény Facebook-oldalán olvasható.