Zöldváltó, de hogyan? – A kkv-szektor zöld energiára váltásának lehetőségei és akadályai. Ezzel a címmel szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási, valamint Fenntarthatósági Szakosztálya 2024. április 15-én, hétfőn 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

Az elmúlt időszakban több nemzetközi, aktív magyar részvétellel megvalósuló projekt indult útjára, hogy a kkv-k zöld energiára történő átállását támogassa. Magyarországon azonban egyelőre nincs egy olyan intézményesített hálózat, mint Ausztriában, amely aktívan segítené a kkv-szektor átállását megújuló energiaforrásokra. De akkor hogyan és mi hajtja majd előre a foglalkoztatás kétharmadáért felelős szektort a zölddé válás útján? Erre a kérdésre keresik a választ a beszélgetés résztvevői: Alföldy-Boruss Márk, az Energiaügyi Minisztérium energiapolitikáért felelős helyettes államtitkára; Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. vezérigazgatója, az MKT Fenntarthatósági szakosztályának elnöke; Ilcsik Csaba, a KEXPORT klaszter elnöke, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének képviselője és Csutora Mária egyetemi tanár, a Budapesti Corvinus Egyetem Fenntarthatósági Indikátorok Kutatóközpontjának igazgatója, az MKT Környezetgazdaságtani Szakosztályának elnöke. A beszélgetést Szabó László, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője moderálja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m69050527f9df416b0eb6bb89cbfdad36
Meeting number: 2370 850 3168
Password: GreenTrans2024

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar