Az MNB legfrissebb Versenyképességi jelentése kapcsán szervez szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Versenyképességi Szakosztálya 2024. április 10-én, szerdán 10 órától az MKT YouTube-csatornáján. A rendezvény bevezető előadását Szalai Ákos, a Magyar Nemzeti Bank Versenyképességi és Strukturális Elemzési Főosztályának vezetője tartja. Az azt követő szakmai beszélgetés résztvevői: Horváth Bianka, az MNB elnöki főtanácsadója; Kuti Zsolt, az MNB főközgazdásza; Szalay Zsolt, a BME tanszékvezető egyetemi docense és az Automated Drive Laboratory vezetője; valamint Szántó Zoltán Oszkár, a Budapesti Corvinus Egyetem kutatási rektorhelyettese, a Corvinus Institute for Advanced Studies dékánja. A beszélgetést Baksay Gergely, az MNB közgazdasági és költségvetési elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke moderálja.

A szakmai beszélgetés témáját adó Versenyképességi jelentés többek közt felhívja figyelmet arra, hogy a magyar növekedési modellt mielőbb tudás- és technológiavezérelt növekedési modellre kell állítanunk, amely a környezeti szempontokat is figyelembe veszi.

A beszélgetést élőben közvetítjük az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény egyúttal a Versenyképességi Szakosztály tisztújító ülése is lesz. A szavazólap linkjét e-mailen küldtük el a szakosztály szavazásra jogosult – tagdíjhátralékkal nem rendelkező – tagjainak.

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar