Az AI mint a versenyképesség eszköze – ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát az MKT Versenyképességi, valamint Fenntarthatósági Szakosztálya, a Budapesti Értéktőzsde, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) 2024. május 8-án, szerdán 10 órától a Budapesti Metropolitan Egyetemen (Infopark D épület, 1117 Budapest, Gábor Dénes u. 2., 2. emelet).

A rendezvény előadói: Magyar Gábor, a NAV Mesterséges Intelligencia Munkacsoportjának elnöke; Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke; Sajtos Péter, az MNB Digitalizációs és Szabályozási Főosztályának vezetője; valamint Pokó Diána, a GTTSZ Gazdasági és Külgazdasági Tagozatának társelnöke, mesterségesintelligencia- és technológiai szakjogász. A vállalati kerekasztal-beszélgetést Vitkovics Péter változásmenedzser moderálja. A konferencia levezető elnöke Horváth Bianka, az MNB elnöki főtanácsadója, a GTTSZ elnöke, a Metropolitan Egyetem docense lesz.

A konferencián a személyes részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek mielőbb jelezni a szarkag@bse.hu e-mail-címen.