Idén is izgalmas, érdekes programra készülhetnek a 62. Közgazdász-vándorgyűlés résztvevői: a konferencia nyitó plenáris ülésén biztosan számíthatunk Matolcsy György jegybankelnök, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter részvételére! A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciájára – amelynek 2024. szeptember 5–6-án a Nyíregyházi Egyetem ad otthont – mintegy 700 kárpát-medencei magyar közgazdászt vár a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT).

Öt év után tér vissza Nyíregyházára a közgazdász-vándorgyűlés – bár érdekesség, hogy az MKT első vidéki konferenciáját (tulajdonképpen a mai vándorgyűlések ősét) 89 éve éppen Nyíregyházán rendezte a társaság

Neves előadókban és gazdag szakmai programban idén sem lesz hiány: a helyszínen két plenáris és 16 szekcióülés mintegy száz előadója várja majd a résztvevőket Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye székhelyén. A plenáris ülések és a helyszíni szekciók programját folyamatosan frissítjük, bővítjük a honlapon. Az idei konferencia központi témáját a versenyképesség kérdései adják majd. Idén is lesz Bankvezérek kerekasztala, makrogazdasági elemzői fórum, és a párizsi olimpia után biztosan számíthatunk egy-két friss olimpiai bajnokunk részvételére is. Új elemként megrendezzük az MKT-elnökök kerekasztalát, amelynek keretében a négy magyar közgazdász társaság elnökei beszélik át a négy nemzetrész – Erdély, a Felvidék és a Vajdaság és Magyarország – gazdaságpolitikai kihívásait.

A szekciók előadói között természetesen idén is ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői, neves gazdaságkutatók, elemzők, a Magyar Nemzeti Bank és a különböző minisztériumok felső vezetői egyaránt. A vándorgyűlés programját idén is mintegy tucatnyi előre rögzített szekció egészíti ki – ezek videófelvételét a konferencia kezdetekor teszi közzé a konferencia honlapján a Magyar Közgazdasági Társaság.

A konferenciára az MKT tagjai jelentős, az éves tagdíjukat meghaladó kedvezménnyel regisztrálhatnak. A regisztrációs díjakról ezen a linken található bővebb információ.

Fontos, hogy a szállásfoglalás idén már nem része a regisztrációnak – a szállását minden résztvevő magának foglalja. Ehhez néhány nyíregyházi szállodát javaslunk a honlapon.

A konferencia csütörtök esti gálavacsorájának programja itt található.

A Magyar Közgazdasági Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete a 62. Közgazdász-vándorgyűlés előestéjén, szeptember 4-én, szerdán 18 órától egy kötetlen közös, ráhangoló programra invitálja mindazokat, akik már szerdán megérkeznének Nyíregyházára. A pálinkakóstoló programja és regisztrációs linkje ide kattintva érhető el.

A 62. Közgazdász-vándorgyűlésre regisztrálni ezen a linken lehet.