A nemzeti ünnep alkalmából több tagtársunk is magas állami kitüntetést vehetett át az elmúlt napokban. Széchenyi-díjjal tüntették ki Augusztinovics Máriát, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje (polgári tagozata) kitüntetést vehette át Kornai János, míg a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetéssel díjazták Berényi Lajost és Kovács Álmost.

A nemzeti ünnep alkalmából több tagtársunk is magas állami kitüntetést vehetett át az elmúlt napokban. Több évtizedes kimagasló színvonalú közgazdasági kutatásáért, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer problémáinak nagy fontosságú exponálásáért Széchenyi-díjat vehetett át Augusztinovics Mária közgazdász, az MTA doktor, az MKT ügyvezetőségének és a Nemzetközi Közgazdasági Társaság végrehajtó bizottságának korábbi tagja.

Életművéért, a gazdasági rendszerek elméletének és működésének kutatásában elért, világszerte elismert eredményeiért a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje (polgári tagozata) kitüntetést vehette át Kornai János Állami- és Széchenyi-díjas közgazdász, az MTA rendes tagja, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság volt elnöke.

A köz szolgálatában végzett öt évtizedes munkája, szakmai életpályája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést vehette át Berényi Lajos, a Közbeszerzések Tanácsa volt elnöke. Ugyancsak a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetéssel ismerték el a pénzügyi igazgatás terén végzett több évtizedes sokirányú munkásságát és szakmai életútját Kovács Álmosnak, a közgazdaságtudomány kandidátusának, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkárának.

Kitüntetett tagtársainknak ezúton gratulálunk!