Összességében körülbelül száz kisebb-nagyobb konferenciát szervezett 2016-ban a Magyar Közgazdasági Társaság, köztük régi tervünknek megfelelően idén néhány rangos nemzetközi fórumot is a Budapesti Értéktőzsdével és a Magyar Nemzeti Bankkal közös szervezésben – fogalmazott köszöntőjében Hegedüs Éva, az MKT főtitkára a társaság év végi szakmai rendezvényén, kedden délután a budapesti Gerbeaud-házban.

A Kovács Árpád MKT-elnök vezette szakmai ülésen Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdásza, gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke tartott előadást Alacsony kamatoktól a versenyképességi reformokig címmel – az előadás diái ide kattintva letölthetőek.

Az előadást követően az MKT Országos Elnökségének jelenlévő tagjai egyhangú szavazással formálisan is a hozzájárulásukat adták a társaság Tolna Megyei Szervezete megalakulásához, és egyetértettek azzal is, hogy a társaság az 55. Közgazdász-vándorgyűlést 2017. szeptember 7. és 9. között Egerben rendezze meg.

Az évzáró szakmai rendezvény végén Hegedüs Éva főtitkár köszöntötte a résztvevőket és értékelte az MKT 2016-os évét. Kiemelte, hogy a Tolna Megyei Szervezet megalakulásával egy olyan megyében lelt otthonra a társaság, ahol nagyon régóta nem működött szervezetünk. Emellett sok év szünet után alakult újjá az MKT Somogy Megyei Szervezete, és két új szakosztállyal: a versenyképességivel és a startup-szakosztállyal gazdagodott a társaság, ráadásul már mindkét szakosztály sikeres szekcióval mutatkozhatott be a szeptemberi, kecskeméti közgazdász-vándorgyűlésen. Az MKT főtitkára hangsúlyozta: külön öröm, hogy az MKT ifjúsági szervezetei ma már az ország szinte minden gazdasági felsőoktatási intézményében ott vannak és szerveznek színvonalas rendezvényeket, előadásokat, konferenciákat.

Végezetül Hegedüs Éva köszönetet mondott az MKT támogatóinak – különösen a Magyar Nemzeti Banknak -, valamint a szakosztályok és a megyei szervezetek elnökeinek, titkárainak és a társaság valamnennyi tisztségviselőjének, amiért munkájukkal 2016-ban is hozzájárultak az MKT szakmai tevékenységéhez.