A vállalatirányítás aktuális kihívásairól, versenyképességi dimenzióiról szervez konferenciát – A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatához kapcsolódva – az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara (ÓE KGK) és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Felelős Vállalatirányítás Szakosztálya 2017. november 8-án, szerdán 10 órától az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának (1084 Budapest, Tavaszmező u. 17.) TG F 19-es termében.

A konferencia a vállalatirányítás jelenlegi és jövőbeli kihívásait tárgyalja a gazdasági szereplők együttműködésének komplex rendszerében. Makrogazdasági összefüggéseket és várható fejlődési tendenciákat megvilágítva, az állami és piaci oldalról kölcsönösen megvalósítható, hatékonyság- és versenyképességnövelő eszközöket, intézkedéseket helyezi fókuszba.

A konferencia elnöke: Parragh Bianka, az ÓE KGK oktatója, a Monetáris Tanács tagja, MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztály elnökségi tagja; társelnöke pedig Szeghegyi Ágnes egyetemi docens, az ÓE KGK Vállalkozásmenedzsment Intézetének igazgatója. A konferencián előadást tart többek között Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztály elnökségi tagja; Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója, az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztályának elnöke; Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei szervezetének elnöke; valamint Zsembery Levente, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnöke, az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztályának elnökségi tagja is.

A konferencia részletes programja a rendezvény honlapján, a http://conf.uni-obuda.hu/Vallalatiranyitas2017/ címen megtekinthető.

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek legkésőbb november 3-ig előzetesen jelezni a szarkag@bse.hu e-mail-címen.