Egyhangú szavazással Barcza Györgyöt, az Államadósság-kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgatóját választotta elnökévé újjáalakuló ülésén, december 20-án az MKT Államháztartási Szakosztálya.

Az ÁKK épületében megtartott ülésen a tagok a szakosztály alelnökévé Banai Péter Benőt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkárát, a szakosztály titkárává pedig Plósz Dániel Jánost, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzőjét választották. Az újjáalakult szakosztály elnökségének további tagjai: Adorján Richárd, Asztalos Viktor, Baksay Gergely László, Balog Ádám, György László, Kutasi Gábor, Molnár István, P. Kiss Gábor Zoltán és Réz András lettek.

A résztvevők a tisztújítást megelőzően meghallgatták Barcza Györgynek Az állam szerepe és jelentősége a közgazdasági elméletekben című előadását. Az új elnökség megválasztását követően pedig a szakosztály 2018-ra tervezett rendezvényeiről ejtettek szót. Elhangzott, hogy az elnökség a 2018. szeptemberi, debreceni 56. Közgazdász-vándorgyűlésen már önálló szekcióval szeretné képviseltetni magát. Emellett a szakosztály közös konferenciák, szakmai rendezvények megszervezésében nyitott az államháztartás körébe tartozó intézmények és az MKT más szakosztályai felé egyaránt.

Az újjáalakult szakosztállyal kapcsolatban további információk a szakosztály titkárától, Plósz Dániel Jánostól kérhetők a plosz.daniel.mkt@gmail.com e-mail-címen.

Aki szeretne csatlakozni az újjáalakult Államháztartási Szakosztályhoz, az a belépési nevével és jelszavával ezt a http://www.mkt.hu/mkt-tagok/ oldalon belépve maga is megteheti, vagy e szándékát jelezheti titkárságunknak a http://www.mkt.hu/tarsasag/adategyezteto-lap/ címen elérhető, on-line adategyeztető lapunkon.

Barcza György előadása (pdf)