A Phjongcshangi Téli Olimpia rövidpályás gyorskorcsolyázó aranyérmese, Knoch Viktor személyében olimpiai bajnok vendége volt az MKT Sportközgazdasági Szakosztálya legutóbbi szakmai fórumának az MKT közösségi terében. Olimpiai bajnokunk az aranyérmét is elhozta a rendezvényre.

A szakmai fórum résztvevői két vitaindító előadást hallgathattak meg, két sikersportágunk vezető képviselőinek előadásában. Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság téli sportokért felelős alelnöke, a Magyar Korcsolyázok Szövetségének ügyvezető igazgatója a téli sportok, ezen belül is hangsúlyozottan a short track eredményei, valamint az olimpiai bajnoki cím szakmai és gazdasági hátteréről adott áttekintést a résztvevőknek, majd Knoch Viktor mutatta be olimpiai aranyérmét, és beavatta a hallgatóságot az olimpiai felkészülés részleteibe, szakmai rejtelmeibe.

Másik sikersportunk, az úszás képviseletében Halász Sarolta, a Magyar Úszó Szövetség gazdasági igazgatója bemutatta a magyar úszósport gazdasági hátterét, ismertette a kiemelt sportággá válás következtében történt, kedvező irányú változások látható eredményeit. A vitában részt vevők javasolták a sikersportágak mind szélesebb körű médiatámogatásának megteremtését, a külföldi pozitív tapasztalatok hasznosítását, valamint a sportolói életpálya menedzselésének fontosságát, a versenyzői pályafutás befejezését követő szakmai karrier kiépítésének szükségességét.

Az ülés végén Borbély Attila szakosztályi elnök kezdeményezésére megalakult az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának Sportolói Tagozata, amelynek vezetésére Knoch Viktor olimpiai bajnokot kérték fel.