Az érintett országok pénzügyi államtitkárainak és jegybanki alelnökeinek részvételével V4+Románia Befektetői Szemináriumot szervez a Magyar Közgazdasági Társaság 2019. március 28-án, csütörtökön 9 óra 45 perctől Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.).

A rendezvényen, a köszöntőket követően Sergei Guriev, az EBRD főközgazdásza osztja meg gondolatait a résztvevőkkel a feltörekvő piacok és a közép-kelet-európai térség gazdasági helyzetéről és kihívásairól.

A bevezető előadást követően, 11 órától az öt ország pénzügyminisztérimainak államtitkárai ülnek le egy asztalhoz. A panelbeszélgetés résztvevői: Lenka Dupakova miniszterhelyettes, Cseh Pénzügyminisztérium; Magyarország: Gion Gábor államtitkár, Pénzügyminisztérium; Leszek Skiba helyettes államtitkár, Lengyel Pénzügyminisztérium; Diana Popescu kincstárért és államadósságért felelős általános igazgatóhelyettes, Román Pénzügyminisztérium és Dana Meager államtitkár, Szlovák Pénzügyminisztérium. A beszélgetés moderátora Dan Bucsa, az UniCredit londoni központjának Közép- és Kelet-Európáért felelős főközgazdásza lesz.

Az ebédszünetet követően, 13 óra 30 perctől az öt ország jegybanki alelnökei osztják meg egymással és a hallgatósággal a gondolataikat. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Dana Hajkova monetáris politikáért és pénzügyi elemzésekért felelős igazgató, Cseh Nemzeti Bank; Nagy Márton alelnök, Magyar Nemzeti Bank; Anna Trzecinska alelnök, Lengyel Nemzeti Bank; Liviu Voinea alelnök, Román Nemzeti Bank és Ludovit Odor alelnök, Szlovák Nemzeti Bank. A beszélgetés moderátora Pasquale Diana, a Morgan Stanley londoni központjának Közép- és Kelet-Európáért felelős főközgazdásza lesz.

A rendezvény angol nyelvű és sajtónyilvános.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel szigorúan előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen!

A jelentkezéseket azok érkezési sorrendjében, a terem kapacitáságig tudjuk fogadni.

Kapcsolódó dokumentumok:
A rendezvény részletes programja (pdf)


A rendezvény támogatói: