Mit hoz a jövő – ezzel a címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Kecskeméti Ifjúsági Szervezete meghívására, a nemrégiben elindított MKT Business Szerda rendezvénysorozat részeként Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője és a Brain Bar alapítója 2019. március 27-én, szerdán 18 órától Kecskeméten, a Neumann János Egyetem (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.) Eötvös Loránd nagyelőadójában. Az előadás második felében a Design Terminal inkubátorprogramjában résztvevő Eddie mutatkozik be. A kecskeméti startup célja az oktatás megreformálása, és 215 jelentkező közül jutott legjobb hat, inkubációt nyert csapat közé.

Az MKT Business Szerda rendezvénysorozat célja, hogy a cégvezetéssel, üzletfejlesztéssel és különböző menedzsmenttechnikákkal kapcsolatos aktuális témákba engedjen betekintést a hallgatóságnak.

Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminal vezetője és a Brain Bar alapítója. A Design Terminalból előbb közösségi teret, majd vállalkozásfejlesztő központot épített fel a kreatívipar tehetségei számára. A szervezet mentorprogramjára ma már nem csak Magyarországról, de az USA-tól Portugálián át Svédországig a világ számos pontjáról érkeznek startupok. Az általa alapított Brain Bar a kontinens legnagyobb jövőfesztiválja, melynek színpadán évente száz kiemelkedő koponya vitatja meg a jövő üzleti, kulturális és technológiai trendjeit. Gergő a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi szakán végzett. MBA-diplomáját a CEU üzleti karán szerezte, és tanult a kaliforniai Stanford Egyetemen is. A Forbes Magyarország 30 legsikeresebb fiatal vezetője közé, a Google, a Financial Times és a Nemzetközi Visegrádi Alap pedig Közép-Európa leginnovatívabb vezetői közé választotta.

Amit Eddie-ről tudni kell: az oktatásban jelenleg alkalmazott kommunikációs formák, a frontális tanítás-tanulás, már nem elégítik ki a kor, főleg vizuális hatásokra épülő igényeit. A tanórák ingerszegények a mai, fiatal generáció számára, mivel az információ befogadása és feldolgozása már más módon zajlik a felgyorsult technikai fejlődésnek, és a hatalmas információáradatnak köszönhetően. Az Eddie alkalmazás, a fentiekben megfogalmazott problémára ad megoldást, azzal, hogy a gyerekek naponta használt okoseszközeit is bekapcsolja az oktatásba. Azáltal, hogy a kiterjesztett valóság segítségével a diákok számára élvezhetőbbé, élményszerűvé válnak az órák, a tanárok munkája is sokkal eredményesebb lesz.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek és regisztráció ezen a linken.