Átadták a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete által gyűjtött 1,5 millió forintot a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház onkológiai osztályának a napokban. Az akcióhoz a Budapesti Gazdasági Egyetem gazdálkodási kara is csatlakozott. A kezdeményezést februártól novemberig 14 gazdálkodó szervezet összesen több mint 6 millió forint értékben segítette Zala megyében.

A Zalamedia.hu beszámolója szerint összesen hatmillió forint értékben kapott adományt idén a zalaegerszegi Szent Rafael kórház onkológiai osztálya, amivel a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Zala Megyei Szervezete és a helyi vállalatok az osztály munkáját segítő Akarattal és Hittel Alapítványt támogatta.

A napokban megtartott rendezvényen Csanádi Ágnes, az MKT Zala Megyei Szervezetének alelnöke, a BGE tanszékvezető főiskolai docense tájékoztatta a vállalkozások képviselőit a kapott támogatás felhasználásáról. Elmondta, a hat millióból 4,5 millió forint tárgyi adományt jelentett. A ZÁÉV Zrt. 3,5 millió forint értékben vásárolt modern bútorokat az osztály várórészlegébe. Több vállalkozásnak köszönhetően tévékkel szerelték fel a kórtermeket. Az adományból 1,5 millió forintot pénz formájában kaptak meg, amit 14 helyi és megyei gazdálkodó szervezet gyűjtött össze, közte a város önkormányzata. Ezen felül a Zalaco Zrt. – melynek igazgató-tulajdonosa, Berta László, az MKT Zala Megyei Szervezetének elnöke -, valamint a Belga Étterem és a Városgazdálkodási Kft. szolgáltatást is nyújtott az alapítvány számára – számolt be az adományozásról a Zalamédia.

(Fotó: Antal Lívia, Zalamédia)