Állami szerepvállalás a 21. században – ezzel a címmel szervez szakmai rendezvényt 2020. január 13-án, hétfőn 16 órától a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületének (1055 Budapest, Markó utca 29-31.) Lotz termében a Magyar Közgazdasági Társaság. A rendezvény apropóját a Gazdaságpolitika a 21. században: Az állami szerepvállalás kézikönyve (szerkesztő: Dombi Ákos) címmel a közelmúltban megjelent kötet adja.

A rendezvény előadói: Veress József, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézet professor emeritusa, az MKT korábbi elnöke (Állam, piac, globalizáció: Bevezető gondolatok); Dombi Ákos, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének tanszékvezető egyetemi docense (Államkapitalizmus: a francia modell átalakulása); György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnökségi tagja (Patrióta gazdaságpolitika: alapvetések és nemzetközi tapasztalatok); Dedák István, az Eszterházy Károly Egyetem főiskolai tanára (A válság hagyatéka: Az elveszett évtized) és Pál Tamás, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének egyetemi adjunktusa (Az Európai Központi Bank küzdelme az euróválság ellen: Egy mindenkiért, mindenki egyért?). A bevezető előadásokat követően az előadók egy panelbeszélgetés keretében vitatják meg az állami szerepvállalás aktuális kihívásait.

A rendezvény résztvevői 20 százalékos árengedménnyel vásárolhatják meg a kötetet a helyszínen.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen!


Kapcsolódó linkek:
Gazdaságpolitika a 21. században: Az állami szerepvállalás kézikönyve