A Magyar Közgazdasági Társaság elnöksége Terták Elemér elnökségi tagunkat delegálta a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsba. Terták Elemér Palócz Évát, egyesületünk alelnökét váltja e poszton.

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) a gazdaság és a társadalom fejlődését érintő átfogó ügyek, a kormányzati ciklusokon átívelő nemzeti stratégiák megvitatására, valamint a harmonikus és kiegyensúlyozott gazdasági fejlődés, illetve az ehhez illeszkedő szociális modellek kidolgozásának és megvalósításának előmozdítására létrejött, az Országgyűléstől és a Kormánytól független, konzultációs, javaslattevő és tanácsadó testület. Az NGTT-be a 2011. évi XCIII. törvény alapján a Magyar Közgazdasági Társaság – egyedüli nevesített szakmai tudományos egyesületként – két tagot delegál.

Az MKT-t a jövőben Báger Gusztáv egyetemi tanár, a Monetáris Tanács tagja mellett Terták Elemér elnökségi tagunk, korábbi főtitkárunk, a K&H Bank felügyelőbizottsági elnöke képviseli a konzultációs testületben. Terták Elemér több pénzintézet felsővezetői posztját is betöltötte, 2001-2002 között a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkárként, 2003 és 2005 között pedig a PM közigazgatási államtitkáraként tevékenykedett, majd 2005-től az Európai Bizottság belpiaci főigazgatóságának pénzügyi intézményekért felelős igazgatója volt.

Palócz Évának ezúton is köszönjük, hogy éveken át aktívan képviselte – egy ideig soros elnökként is – az MKT-t a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban. Terták Elemérnek pedig sok sikert kívánunk a megbízatásához!

(Fotó: HBLF.hu)