Izgalmas kérdés, hogy egy olajipari nagyvállalat hogyan reagál a klímaváltozás, a megújuló energiák és az elektromobilitás terjedése okozta kihívásokra, valamint a világban található, az olajipart is érintő geopolitikai bizonytalanságokra. Erről is beszél majd az 58. Közgazdász-vándorgyűlés zárónapján tartandó előadásában Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnöke, akinek szereplésével mára teljes az idei, rendhagyó konferencia plenáris előadóinak a névsora.

A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciájának nyitó előadását idén is – hagyományosan – Matolcsy György jegybankelnök tartja 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 10 órától. Az MNB elnökét követően Domokos László állami számvevőszéki elnök, Farkas Bertalan ny. dandártábornok, űrhajós, valamint Freund Tamás MTA-elnök előadásait követhetik figyelemmel az élő videóstream nézői a konferencia honlapján. A szeptember 25-i, pénteki zárónap első előadója – ugyancsak hagyományosan – Varga Mihály pénzügyminiszter lesz. Az ő előadását követően Hernádi Zsolt MOL-elnök, Baranyai Dávid, az NN Biztosító vezérigazgatója és Parragh László, az MKIK elnöke osztja majd meg gondolatait a hallgatósággal.

A konferencia mindkét napján délután 14 órától két-két tematikus panelbeszélgetést nézhetnek-hallgathatnak meg az érdeklődők a rendezvény honlapján – sőt, e panelekhez egy mobilalkalmazás segítségével kérdéseket is lehet intézni majd az előadókhoz.

Az élőben streamelt, plenáris előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a Magyar Közgazdasági Társaság szakosztályai idén is érdekes szekciókkal készülnek a konferenciára. E szekciók előadásai és kerekasztal-beszélgetései – amelyeknek a felvételei a múlt héten már megkezdődtek az MKT közösségi terében – szeptember 24-től lesznek elérhetőek a vándorgyűlés honlapján.

A konferencia plenáris előadásainak és élőben streamelt kerekasztal-beszélgetéseinek programja ide kattintva elérhető. A vándorgyűlés szekcióinak folyamatosan bővülő tematikáját és programját ide kattintva találják meg az érdeklődők.