Versenyképesség és helyreállítási politika az EU-ban és Magyarországon – ezzel a címmel szervez közös szekciót az idei, rendhagyó, 58. Közgazdász-vándorgyűlésre a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai, valamint Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya. A szekció két kerekasztal-beszélgetését hétfőn délután rögzítettük az MKT közösségi terében. A felvételek szeptember 24-től lesznek megnézhetők-meghallgathatók a konferencia honlapján.

A szekció első kerekasztal-beszélgetése az európai szintű helyreállítási politika versenyképességi aspektusait veszi sorra. A Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság korábbi tagja, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke, a társaság elnökségi tagja által vezetett panelben Heil Péter, az Európai Parlament fejlesztéspolitikai szakértője, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának titkára; Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója és Kutasi Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közgazdaságtani és Nemzetközi Gazdaságtani Tanszékének egyetemi docense osztja meg gondolatait egymással és a nézőkkel.

A szekció második kerekasztal-beszélgetésében – Chikán Attila akadémikus, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke moderálásával – Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágának vezetője; Szepesi Balázs, a Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági Iskolájának vezetője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt helyettes államtitkára; valamint Vakhal Péter, a Kopint-Tárki Zrt. tudományos főmunkatársa vitatja meg a versenyképesség és a helyreállítási politika hazai vonatkozásait.

A szekció panelbeszélgetései – több más tematikus szekció programjával együtt – 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 10 órától lesznek megnézhetők-meghallgathatók a konferencia honlapján. A tanácskozás szeptember 24-25-én élőben streamelt, plenáris programja ide kattintva elérhető.