Megtartotta tisztújítását – a járványhelyzetre tekintettel elektronikusan – a Magyar Közgazdasági Társaság Demográfiai Szakosztálya. A szavazásra jogosult, vagyis a tagdíjhátralékkal nem rendelkező tagok a szakosztály elnökének Benda József szocializációkutatót, társelnökének pedig Szoboszlai Attila közgazdászt, szervezetfejlesztőt választották meg, egyhangú szavazással.

Az online szakosztályi ülés kezdetén Kreiszné Hudák Emese, a Magyar Nemzeti Bank szakértője tartott előadást Demográfiai kihívások, gazdasági következmények címmel. A szakmai előadás – és a szakosztályi ülés maga – alább megtekinthető.

Kreiszné Hudák Emese előadása meghallgatható az MKT Podcats-csatornáin is:

Az elektronikus tisztújítás eredményeként az MKT Demográfiai Szakosztályának tiszteletbeli elnöki tisztét a következő három évben is Magyari-Beck István professzor tölti be. A szakosztályi titkári feladatok ellátásával Sisakné Fekete Zsuzsa közgazdászt, statisztikust bízták meg a tagok. Az MKT Demográfiai Szakosztályának elnökségi tagjai három év időtartamra a következő szakemberek lettek: ifj. Fekete Gyula statisztikus, szakközgazdász; László Tamás építészmérnök; Mádi László főiskolai tanár; Szabadkai Antal mérnök, közgazdász; valamint Szarvas Zoltán projektmenedzser.

A szakosztály új elnökségének a megválasztásához ezúton gratulálunk, munkájukhoz sok sikert, jó egészséget kívánunk!