A kriptoeszközök szabályozásának, valamint az elektronikus fizetéseknek az aktuális kérdéseiről szervez online szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztálya 2020. december 10-én, csütörtökön 13 órától. A rendezvény a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján lesz követhető.

A kriptoeszközök európai szintű szabályozásának aktuális kérdéseiről Vajda Viktor ügyvéd, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapest Institute of Banking meghívott oktatója, az ITM Blockchain Munkacsoportjának tagja osztja meg gondolatait a hallgatósággal. Az előadást követő panel szakértői pedig az elektronikus fizetési eszközök elterjedésének magyarországi helyzetéről, szabályozási kérdéseiről és a koronavírus-járvány e téren tapasztalható hatásairól beszélgetnek. A kerekasztal résztvevői – Vajda Viktor mellett -: Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója; Csányi Péter, a Magyar Bankszövetség Digitalizációs Munkacsoportjának elnöke; Eölyüs Endre, a Mastercard Europe igazgatója, a Mastercard budapesti irodájának vezetője; Pál Zsolt, a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központ igazgatója; Selmeczi-Kovács Zsolt, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, az MKT elnökségi tagja és Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkár-helyettese, banküzemért és e-csatornákért felelős igazgatója. A beszélgetés moderátora Pintér Éva egyetemi docens, a Corvinus Fintech Center stratégiai vezetője, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnöke.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges adatok:
YouTube-link: Közgazdász-vándorgyűlés – YouTube
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=md71e19576e64e5117fca62966374fe13
Meeting number: 175 036 8249
Password: Fintech2020