Az elektromos autózás magyar és globális perspektívái: gyártás, beszállítók, környezetvédelem. Ezzel a címmel szervez élő, online szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Ipari és Vállalkozási Szakosztálya 2021. február 25-én, csütörtökön 16 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A panelbeszélgetés résztvevői: Kokas Tamás, a Nemzeti Befektetési Ügynökség Beruházás-támogatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese; Vígh Zoltán, a Jedlik Ányos Klaszter ügyvezetője és Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője. Felkért hozzászóló: Harangozó Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált egyetemi docense. A beszélgetés moderátora Kálmán János minőségügyi auditor, több autóipari beszállítói könyv szerzője, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának elnökségi tagja.

Az előadók többek között olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy milyen előnyöket várhat az emberiség a környezetvédelem terén az elektromos autók elterjedésétől; melyek az akkumulátor-fejlesztés főbb irányai világszinten; hogyan áll az elektromos autókat kiszolgáló töltőhálózat kiépítése Magyarországon; milyen az elektromos meghajtás gyártásának élőmunkaigénye a hagyományos hajtásláncokéhoz képest; hogy milyen kilátásai vannak egy esetleges hidrogén-alapú technológiai áttörésnek; és hogy mi lehet ebben az iparágban a magyar, illetve magyar tulajdonú beszállítók szerepe.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=md15608768e076066b3c62256ee927d78
Meeting number: 181 587 5542
Password: Ecars2021

A rendezvényt élőben közvetítjük az MKT YouTube-csatornáján.