A tudásalapú gépipar jövője – ezzel a címmel szervez közös, online workshopot a MAGEOSZ és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Ipari és vállalkozási, valamint Munkaügyi szakosztálya 2021. július 8-án, csütörtökön 14 órától a Microsoft Teams felületén.

A rendezvényen Vadnai Gábor MAGEOSZ-főtitkár köszöntőjét követően Némethné Pál Katalin (GKI) a gépipar egészének aktuális helyzetéről ad átfogó képet, majd Nagy Gyula (Enrawell, SZTE) a munkaerő-igények és készségigények előrejelzése a gépiparban című projekt eredményeit ismerteti.

Az előadásokat követő panelbeszélgetés keretében olyan fókuszterületeket érintenek a felkért szakértőik, mint munkaerőhiány és strukturális átalakulás, a digitalizáció, a kitettség és sérülékenység vagy éppen a szakpolitikai reprezentáció. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Némethné Pál Katalin (GKI), Sólyom Ferenc (az ASG korábbi vezetője), Boda György (MKT Munkaügyi Szakosztály) és Kálmán János (MKT Ipari és vállalkozási Szakosztály). Moderátor: Nagy Gyula (Enrawell, SZTE).

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2021. július 7-én, szerdán délig ezen a linken lehet. A rendezvény Microsoft Teams-linkjét a regisztráció lezárultát követően küldik el az érdeklődőknek a szervezők.

Kapcsolódó linkek:
A konferencia meghívója (pdf)
Regisztráció a konferenciára