Látlelet a hazai közgazdasági felsőoktatásról az egyetemek fenntartóváltása előtt – ezzel a címmel jelent meg a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanárának, Lengyel Imrének a cikke a Közgazdasági Szemle 2021. októberi számában. A tanulmányhoz kapcsolódva szervez szakmai beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Közgazdasági Szemle 2022. január 18-án, kedden 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvényen Lengyel Imre, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára ismerteti a cikk főbb megállapításait, majd Győrffy Dóra, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottságának elnöke, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja; Heidrich Balázs egyetemi tanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia alelnöke és Kováts Gergely egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központjának igazgatója osztja meg gondolatait a témában a hallgatósággal.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m00a8935cbdd7b7d83a061fbe7e43e5cc
Meeting number: 2365 430 4310
Password: Graduate2022

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Kapcsolódó link:
Lengyel Imre tanulmánya a Közgazdasági Szemle honlapján