Pongrácz Ferenc, a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagja, az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke tölti be az EIT Health InnoStars regionális igazgatói posztját augusztus 15-től. Pongrácz Ferenc az elmúlt években az IBM dél-kelet-európai üzletfejlesztési igazgatójaként, majd a Tungsram Csoport innovációért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) tizenötödik elnöke volt. Jelenleg is a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Innovációs Testületének tagja.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet 2015-ben létrejött EIT Health InnoStars projektje fél Európát lefedi, beleértve Magyarországot, Olaszországot, Lengyelországot és Portugáliát, valamint az EIT regionális innovációs rendszerébe tartozó további régiókat: Horvátországot, Csehországot, Észtországot, Görögországot, Lettországot, Litvániát, Szlovákiát, Szlovéniát és Romániát.

A budapesti székhelyű EIT Health InnoStars 25 alap- és társult partnert tömörít. Velük együttműködésben a vállalkozói szellem, az innováció és az oktatás előmozdítására összpontosít az egészségügy, az egészséges életmód és az aktív időskor területén, valamint arra törekszik, hogy csökkentse az innovációban élenjáró és a még fejlődő régiók közötti szakadékot.

Pongrácz Ferenc kinevezéséhez ezúton gratulálunk, munkájához sok sikert, jó egészséget kívánunk!

(Fotó: Pongrácz Ferenc – jobbra – Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdásszal a mexikóvárosi közgazdász világkongresszuson)