A közgazdász-vándorgyűlések a szakma ünnepei, így kiváló alkalmat kínálnak arra is, hogy a Magyar Közgazdasági Társaság elismerje a magas színvonalon teljesítő tagtársak, közgazdászok teljesítményét. Az MKT elnökségének döntése értelmében az idei, szegedi Közgazdász-vándorgyűlésen két kitüntetést adott át Pleschinger Gyula, az MKT elnöke és Hegedüs Éva, a társaság főtitkára.

A Magyar Közgazdasági Társaság elnöksége Közgazdász Nagydíjat adományozott Bagó József szociológusnak, munkaügyi szakközgazdásznak, a Belügyminisztérium vezető kormányfőtanácsosának az MKT Munkaügyi Szakosztálya elnökeként végzett sokéves, példaértékű, aktív munkájának elismeréseként.

Az elnökség a társaság legmagasabb kitüntetését, Közgazdász Életműdíjat adományozott Csath Magdolna professzornak, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, a Nemzeti Versenyképességi Tanács korábbi tagjának, az MKT Versenyképességi, valamint Informatikai Szakosztályai elnökségi tagjának több évtizedes egyetemi oktatói és versenyképességi kutatói munkájának elismeréseként.

A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!