A Magyar Közgazdasági Társaság a szervező partnereivel – a cseh INEV-vel, a Magyar Nemzeti Bankkal, a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Pénzmúzeummal, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel karöltve – a 2022–23-as tanévben is megrendezi a Közgazdasági Diákolimpiát. A versenyre a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok jelentkezését várjuk az ország minden pontjáról. A jelentkezési határidő 2023. január 31., hétfő éjfél! Regisztrálni a https://forms.gle/omHd7ZFA6juu9EKK7 linken elérhető űrlapon lehet.

A verseny 2023. február 20. és 24. között egy írásbeli, online fordulóval veszi kezdetét, március végén, április elején pedig egy kétfordulós – írásbeli és szóbeli – országos döntőben mérik össze közgazdasági tudásukat Budapesten, vagy online formában. (A tavalyi országos döntőről itt olvasható beszámoló.)

Az országos döntő legeredményesebb diákjai várhatóan 2023 szeptemberében egy angol nyelvű nemzetközi döntőben mérkőzhetnek meg többek között cseh, lengyel, szlovák, görög, és kínai társaikkal – sőt: a cseh szervező partnerek ígérete szerint a résztvevő nemzetek köre még tovább bővül! (A tavalyi nemzetközi döntőnek Budapest adott otthont.) Az országos és a nemzetközi döntő legjobbjai természetesen értékes nyereményekkel gazdagodnak. A rendezvény rangját jelzi, hogy a 2020-as nemzetközi döntő fővédnöke Tom Sargent Nobel-díjas közgazdász volt, aki külön videóüzenetben köszöntötte a döntős versenyzőket; a tavalyi nemzetközi döntő köszöntőjét pedig Dani Rodrik, a Harvard Egyetem professzora, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság elnöke tartotta.

A 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 21. § (1) m) pontja értelmében a felvételiző diákok az Institut ekonomického vzdělávání által alapított, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia Közgazdasági Társaságai által támogatott és Magyarországon a Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett Közgazdasági Diákolimpia nemzetközi döntőjén elért 1–3. helyezésért – ha gazdaságtudományok képzési területre jelentkeznek – 30 többletpontra jogosultak.

A versenyről további információk a honlapon (https://kozgazdasagiolimpia.hu/) és a Facebookon (https://fb.com/kozgazdasagiolimpia), valamint a Magyar Közgazdasági Társaság weboldalán (https://www.mkt.hu/) olvashatók.

A megmérettetésre regisztrálni a https://forms.gle/omHd7ZFA6juu9EKK7 linken elérhető űrlapon lehet. A jelentkezési határidő 2023. január 31., éjfél.