Korszerű pénzkezelés – pénzügyi biztonság a kibertérben. Ez a témája az általános és középiskolák számára meghirdetett, idei Pénz7 rendezvénysorozatnak, amelyet 2023. március 6-10. között tartanak, és amelyre idén is önkéntes óraadók jelentkezését várják a szervezők: a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága felkérésére a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Pénzügyminisztérium.

A programban 2022-ben már mintegy ezer iskola és 170 ezer diák vett részt. Az idei Pénz7-es tanórákat három korcsoportban szervezik meg: a 5-6., a 7-8. és a 9-11. évfolyam számára. Az órákat segítő pénzügyi és vállalkozói önkéntes szakemberek mind személyesen, mind online módon tudják segíteni a PÉNZ7 tanórák megtartását. Sőt, olyan lehetőségeket is kínálhatnak, amelyekkel a témahéten és/vagy azután, tanórán vagy azon kívül a diákok pénzügyi és vállalkozói tudatosságát fejleszthetik. Az önkéntes pénzügyi szakértők a PÉNZ7 küldötteiként, a pénzügyi kultúra és tudatosság nagyköveteiként vesznek részt a programban.

A Pénz7-re önkéntesként regisztrálni a www.penz7.hu oldalon (a jobb felső sarokban) egy intézményi kód megadásával lehet. A Magyar Közgazdasági Társaság Pénz7-es intézményi kódja idén is: 75929 – megköszönjük, ha a regisztrációkor erre az intézményi kódra hivatkozik!

Kapcsolódó dokumentumok:
Felhívás önkénteseknek (pdf)

Kapcsolódó link:
A Pénz7 honlapja