Megtartotta alakuló ülését február 3-án, pénteken a Magyar Közgazdasági Társaság Innovációs Szakosztálya. Az alapító tagok – szám szerint 23-an – Szabó Istvánt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettesét választották a szakosztály elnökévé. A szakosztály alelnöke Csath Magdolna egyetemi tanár, az MTA doktora, titkára pedig Horváth Klaudia Gabriella PhD-hallgató lett.

Az Innovációs Szakosztály a több mint 3 ezer tagot számláló, idén 129 éves Magyar Közgazdasági Társaság 28. tematikus szakosztálya.

A szakosztályt megalapító MKT-tagok között ott van Ábrahám László, a Sensirion Kft. ügyvezető igazgatója; Gulácsi László, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese; Kamasz Melinda, a Tudás.hu portál főszerkesztője; Deutsch Nikolett, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézetének vezetője; valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem több oktatója is.

A Magyar Közgazdasági Társaság Alapszabályának 21. §-a értelmében a szakosztály megalakulásához az MKT elnökségének a jóváhagyását adta. Tagjaink az online adategyeztető lapunkon jelezhetik csatlakozási szándékukat az Innovációs Szakosztályhoz, vagy a jelszóval védett felületre bejelentkezve maguknak is beállíthatják azt. Akik eztán szeretnének csatlakozni a Magyar Közgazdasági Társasághoz – és azon belül is az Innovációs Szakosztályhoz -, azt az ezen a linken elérhető belépési nyilatkozaton tehetik meg.