Ismét Bagó Józsefet, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztálya vezető kormányfőtanácsosát, a MunkaügyiSzemle.hu szerkesztőjét, rovatvezetőjét választotta elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya. A február 16-án, csütörtökön délben zárult, online tisztújítás során a szakosztály eddigi elnöksége Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója, a szakosztályi rendezvények rendszeres előadója személyében egy újabb szakemberrel bővült.

Az MKT Munkaügyi Szakosztályának szavazásra jogosult – vagyis tagdíjhátralékkal nem rendelkező – tagjainak egy hetük volt arra, hogy egy online szavazólapon döntsenek a szakosztály elnökségéről. A tagok az elnök mellett egy újabb ciklusra bizalmat szavaztak a szakosztály titkárának, Józsa Mártának, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Főigazgatói Igazgatósága koordinációs csoportvezetőjének is.

Mindemellett a szavazó tagok ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg a szakosztály elnökségét a következő három évre. A döntésük értelmében az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagjai a következő szakemberek lettek: Artner Annamária, a KRTK Világgazdasági Intézetének tudományos főmunkatársa; Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus egyetemi docense, a Boda & Partners Kft. managing partnere; Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója; Herczog László volt szociális és munkaügyi miniszter, a Pénzügykutató Zrt. munkatársa; Ignits Györgyi, a Belügyminisztérium Statisztikai, Elemzési és Adatszolgáltatási Osztályának vezetője; Nagy Katalin, Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének volt tanácsosa, a Socfactor Consulting Tanácsadó Bt. ügyvezetője; Sum István, a Milton Friedman Egyetem címzetes főiskolai docense; valamint Zemplényi Adrienne, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jogi igazgatója, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala volt szakmai tanácsadója.

A Munkaügyi Szakosztály elnökségének beszámolója az elmúlt három évben végzett szakmai munkáról ezen a linken olvasható (pdf).

A szakosztály megújult elnökségének ezúton gratulálunk, munkájukhoz jó egészséget, sok sikert kívánunk!