Blockchain-törvény: szabályozói feladatok, piaci kihívások. Ezzel a címmel szervez online szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztálya 2023. március 8-án, szerdán délelőtt 10 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

Az Országgyűlés 2022 decemberében – részben az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségnek eleget téve – fogadta el az úgynevezett blockchain-törvényt, amely fontos lépés a szektor hazai szabályozásában. A mostani rendezvény a témában január 17-én tartott kerekasztal-beszélgetés folytatása. Az a beszélgetés visszanézhető az MKT YouTube-csatornáján, illetve meghallgatható az MKT podcastjában.

A március 8-i kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért felelős igazgatója; Vajda Viktor LL.M., ügyvéd, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnökségi tagja; Kalocsai Kornél blockchain- és kriptopénz-szakértő, a Kripteus alapítója, ügyvezetője; valamit Pereczes János, a Magyar Bankholding ügyvezető igazgatója. A beszélgetés moderátora: Pintér Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, fintech-szakfelelőse, a Corvinus FinTech Center stratégiai vezetője, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnöke.

A beszélgetés megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m8c6ff06f8307b9bfe4775367f2860eaf
Meeting number: 2373 196 8614
Password: BlockChain2023

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar