A munkaügyi érdekegyeztetés három évtizede – ezzel a címmel szervez egy három kerekasztal-beszélgetésből álló konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztályával közösen az MTA Emberi Erőforrások Gazdaságtana Tudományos Bizottság Munkaügyi Kapcsolatok Albizottsága, az MTA MAB Munkajogi és Szociális Jogi Munkabizottsága és az MTA MAB Vállalkozási Munkabizottsága 2023. március 23-án, csütörtökön 13 órától a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában (Miskolc, Erzsébet tér 3.).

Az állam szerepéről szóló kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Herczog László volt szociális és munkaügyi miniszter, a Pénzügykutató Zrt. munkatársa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja; Rácz Zoltán, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense és Nádasné Rab Henriett, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense. A munkáltatói oldal tapasztalatait összegző kerekasztal résztvevői: Rettich Tamás, az IPOSZ nemzetközi főtanácsosa; Antalffy Gábor, a KISOSZ elnöke és Kiss László, a BOKIK alelnöke. A szakszervezeti panel résztvevői: Szabó Imre Szilárd, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa, a Munkástanácsok Országos Szövetségének titkárságvezetője; Csóti Csaba, a SZEF elnöke és Hatvani Jácint, a Liga alelnöke. A résztvevőket Bihall Tamás, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, a BOKIK elnöke és Mélypataki Gábor, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa köszönti.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a https://forms.gle/tZooHh8ar6YpuE5q8 linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével lehet.

A Munkaügyi Szakosztály három évtizedre visszatekintő konferenciasorozatának korábbi rendezvényei az alábbi linkeken visszanézhetők:
A munkaügyi statisztika három évtizede (2021. november 11.)
A munkajogi szabályozás három évtizede (2022. március 3.)
A foglalkoztatáspolitika három évtizede (2022. október 6.)