Az Európai Unió schengeni és euróövezetének bővítése Romániával és Bulgáriával – ezzel a címmel tart szakmai ülést a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya 2023. április 12-én, szerdán 14 órától az MKT közösségi terében (Eiffel Palace Irodaház, 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. I. emelet).

A rendezvény előadói: Becsey Zsolt, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, az MKT Európai Uniós Szakosztályának alelnöke (A két uniós belső bővítési kör történelmi perspektívából); Zalai Csaba, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára (A schengeni és euróövezeti bővítés Románia és Bulgária felé – magyar kormányzati és EU-álláspont); valamint Barabás T. János, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzője (A schengeni és az euróövezet bővítése Románia és Bulgária szemszögéből).

A rendezvény egyúttal az MKT Európai Uniós Szakosztályának tisztújító rendezvénye is lesz. A tisztújítás elektronikus szavazólapját egy héttel a rendezvény előtt e-mailen küldjük el a szakosztály szavazásra jogosult – tagdíjhátralékkal nem rendelkező – tagjainak.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudunk fogadni!