E-könyv formátumban jelentette meg a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya – a MunkaugyiSzemle.hu szakportállal együttműködésben – a szakosztály 2022. évi szakmai rendezvényeinek összefoglalóit. A kiadvány ezen a linken letölthető.

Az éppen tucatnyi konferenciaösszefoglalót tartalmazó, mintegy 70 oldalas könyv nem előzmények nélküli: egy évvel ezelőtt a pandémia idején tartott online konferenciák szakmai összefoglalóiból jelentetett meg egy elektronikus kiadványt a szakosztály, Munkatudományi üzenetek a karanténból címmel.

A mostani kiadvány – a Munkaügyi Szakosztály elnöke, Bagó József és a MunkaugyiSzemle.hu főszerkesztője, Munkácsy Ferenc szerkesztésében – egy jó metszetét adja a szakosztály elmúlt évi aktivitásának. Ahogyan Bagó Jószef szakosztályi elnök fogalmaz a kötet előszavában: „A bemutatott szakmai összefoglalók döntő többsége ismételten jóval tartalmasabb annál, mint egyszerű dokumentálása egy-egy eseménynek. A cikkek a munka világa legnagyobb érdeklődésre számot tartó, vitákat generáló kérdéseire hívják fel a figyelmet, gyakran a szereplők, vagy éppen a szerzők további kommentárjaival kiegészítve. Összességében tehát egy átfogó képet tükröznek arról, hogy milyen gondolatok, dilemmák foglalkoztatták e szerteágazó szakma képviselőit 2022-ben, ezzel valójában a szakosztályi munkán túlmutató értékeket hozva létre.”

A kiadvány tartalmazza az abban szereplő szakmai konferenciák, kerekasztal-beszélgetések YouTube- és podcast-linkjeit is, így ha valaki az összefoglalón túl is kíváncsi arra, hogy mi hangzott el egy-egy tavalyi munkaügyi rendezvényünkön, egy kattintással megtekintheti vagy meghallgathatja azt.

A Munkatudományi üzenetek 2022 című kiadvány ezen a linken szabadon letölthető (pdf).